DiscoverEU

Per trein door Europa reizen, nieuwe landen of steden ontdekken en misschien wel vrienden uit het buitenland maken: wie wil dat niet? DiscoverEU biedt 18-jarigen uit heel Europa de kans om die droom uit te laten komen. Het buitenland ontdekken is ook een bijzonder idee voor je tussenjaar!

Europa ontdekken met DiscoverEU

Win een gratis treinticket

Door mee te doen aan DiscoverEU maak je kans op een gratis treinticket, waarmee je plekken waar je nog niet eerder was kunt bezoeken en misschien zelfs voor het eerst alleen naar het buitenland kunt gaan. Je kunt alleen meedoen of samen met een vriend(in) en als je wint, beslis je zelf of je voor één dag of één maand (7 reisdagen binnen 30 dagen) de trein instapt – of iets daar tussenin.

De wedstrijd vindt twee keer per jaar plaats, voor wie op dat moment (bijna) 18 is.

Meisje voor de Eiffeltoren in Parijs

Waarom zou je mee willen doen aan DiscoverEU?

Europa ontdekken

Mooie plekjes, andere landschappen en culturen zijn dichterbij dan je denkt

Andere taal

In het buitenland red je het meestal niet met Nederlands, dus zet je talenkennis aan het werk

Nieuwe vrienden

Dikke kans dat je onderweg leuke mensen ontmoet

Nieuwe ervaringen

Je leert niet alleen veel over andere landen en culturen, maar ook over jezelf

Jongen springt in de lucht op een berg

Hoe maak je kans op een reis door Europa?

Er vindt twee keer per jaar een aanmeldronde plaats, vaak één in het voorjaar (maart/april) en één in het najaar (oktober). De laatste aanvraagronde was voor jongeren die geboren zijn tussen 1 juli 2005 en 30 juni 2006 en liep van dinsdag 16 april 2024, 12:00 uur, tot dinsdag 30 april 2024, 12:00 uur.

Tijdens de aanvraagronde,  kun je je aanmelden via ⇱ deze pagina van de Europese Commissie. Daar zie je een knop “Nu aanmelden”; als je daarop klikt kom je bij de aanmeldpagina.

Met vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij van GO Europe/Eurodesk Nederland zijn de officiële tussenpersoon tussen de Europese Commissie en Nederlandse jongeren die op DiscoverEU willen gaan.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email