Skip to main content

Wil jij ervaring opdoen op het gebied van online communicatie en helpen onze online community te laten groeien? Weet jij precies hoe je social media inzet om jongeren aan te spreken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij werken voor drie initiatieven van de Europese Commissie: het European Solidarity Corps, Erasmus+ Jeugd en Eurodesk. Het European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd zijn subsidieprogramma’s waarbij jongeren de kans krijgen zich via een unieke (internationale) ervaring te ontwikkelen en iets goed voor een ander te doen. Een voorbeeld van zo’n ervaring is Europees Vrijwilligerswerk of een jongerenuitwisseling. Eurodesk is een internationaal informatienetwerk dat jongeren inlicht over hun mogelijkheden om in Europa een buitenlandervaring op te doen.

Deze drie initiatieven bieden veel mogelijkheden voor jongeren in Europa, maar hoe zorgen we ervoor dat Nederlandse jongeren hier ook van op de hoogte zijn? Om deze doelgroep (online) beter te bereiken zijn wij op zoek naar een Stagiair(e) Social Media (28-32 uur per week / minimaal 3 maanden aaneengesloten).

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) Social Media ondersteun je het communicatieteam om onze social media te beheren én te boosten. Je helpt bij het maken van campagnes en content en denkt met ons mee over hoe we meer interactie met onze volgers kunnen krijgen. Je durft kritisch te kijken naar de huidige content en inzet van social media en helpt ons te verbeteren.

Ook vragen wij jou om te ondersteunen bij het maken van aantrekkelijke content en het vergroten van het bereik van ons Instagramkanaal @Solidariteitsprojecten. Dit kanaal is nog niet zolang geleden opgestart en er is nog veel ruimte om hier jouw draai en input aan te geven.

Daarnaast lever je een bijdrage aan de overige sociale media-kanalen van Erasmus+ Jeugd, European Solidarity Corps en Eurodesk (GO Europe). Ook kun je breder ervaring opdoen op het gebied van online communicatie, zoals met het schrijven van artikelen voor de websites en de nieuwsbrieven en het meedenken over hoe we specifieke doelgroepen het beste kunnen benaderen.

Jouw profiel

 • Je doet een opleiding in de richting van (online) marketing en/of communicatie en bent op zoek naar een meeloopstage;
 • Je bent actief op social media, test altijd de nieuwste mogelijkheden en weet wat er speelt;
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen;
 • Je bent creatief, proactief en zelfstandig;
 • Je weet wat jijzelf én de doelgroep leuk vindt;
 • Je hebt een vlotte schrijfstijl;
 • Je bent comfortabel met Engels;
 • Je krijgt de ruimte om aan de slag te gaan met fotobewerking of het maken en editten van video’s. Heb je hier al wat ervaring mee, dan is dat mooi meegenomen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Wij bieden een stagevergoeding van € 340,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Uiteraard word je door onze communicatiecollega’s goed ingewerkt en begeleid;
 • We werken zoveel mogelijk vanuit huis en werken dus vaak online samen. Er is wel de mogelijkheid om af en toe naar kantoor te komen;
 • Startdatum in overleg.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roosje Nap (r.nap@nji.nl / 030 – 230 6516). Via de groene knop ‘Acties’ op werkenbijhetnji.nl kun je via jouw sollicitatie met CV je interesse en motivatie bij ons kenbaar maken. Vergeet ook niet jouw social-accounts te noemen!

Kijk voor meer informatie op de volgende websites: 
Erasmus+ Jeugd: www.erasmusplus.nl (sector jeugd en jongerenwerk)
European Solidarity Corps: www.europeansolidaritycorps.nl
Eurodesk: www.go-europe.nl