Je eigen Jongerenparticipatieproject opzetten

Wil jij meepraten over onderwerpen die jij belangrijk vindt? Een actieve rol spelen in besluiten die direct op jou van invloed zijn? Begin dan een Jongerenparticipatieproject en laat je stem horen!

Laat je stem horen met een Jongerenparticipatieproject

Praat mee!

Jongerenparticipatieprojecten zijn lokale, nationale of internationale (buitenschoolse) activiteiten waarbij je als jongere je mening vormt en meepraat over zaken die jíj belangrijk vindt. Dit kan in de vorm van (online en offline) meet-ups met besluitvormers, campagnes, trainingen, simulatiegames, digitale tools of een combinatie van dit alles. Jij bent van begin tot eind betrokken bij het project en na afloop wordt er écht iets met jouw stem gedaan.

Voor wie is een Jongerenparticipatieproject?

(Jongeren)organisaties kunnen projecten opzetten met en voor jongeren tussen de 13 en 30 jaar. Je kunt een project ook samen opzetten met bijvoorbeeld je studie- of sportvereniging of jongerenraad.

Ben je tussen de 13 en 30 jaar? Dan kun je ook zelf, met een groep van minimaal vier jongeren, een eigen project opzetten. Eén van jullie moet dan minimaal 18 jaar zijn.

Jongeren juichen naar de camera

Waarom zou je een Jongerenparticipatieproject willen organiseren?

Zelfvertrouwen

Het vergroot je zelfvertrouwen om je mening te leren geven en te zien dat jouw stem er écht toe doet

Invloed op besluitvorming

Je staat niet aan de zijlijn, maar speelt een belangrijke rol in besluitvorming over onderwerpen die voor jóu en andere jongeren belangrijk zijn.

Zelf een project opzetten

Je leert wat er bij komt kijken om zelf een project op te zetten en uit te voeren

Kritisch denken

Doordat jij echt in een onderwerp duikt en de verschillende kanten bekijkt, weet je beter je mening te vormen en deze over te brengen.

Jongeren juichen naar de camera

Zo zet je je eigen Jongerenparticipatieproject op

Enthousiast geworden om een Jongerenparticipatieproject op te zetten? Dan kun je subsidie aanvragen bij Erasmus+ Jeugd om jouw project uit te voeren of bijvoorbeeld jouw studie- of sportvereniging of jongerenraad aanmoedigen dit (samen met jou) te doen. Op de ⇱ website van Erasmus+ Jeugd lees je meer over de mogelijkheden én hoe je subsidie aanvraagt.

Heb jij je route al bepaald? Check dan ook nog even al onze handige links.

Benieuwd naar wie je voor gingen? Lees dan onze ervaringsverhalen eens….

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email