Skip to main content

“Nu had ik echt zoiets van, ik wil meer!”

Jongerenuitwisseling in Bant, Flevoland

Omdat Lindsay een licht verstandelijke beperking heeft kon haar droom om naar het buitenland te gaan niet in één keer uitkomen. “We moesten het stapje voor stapje opbouwen en dus begon ik met een jongerenuitwisseling in Bant.”

Samen met vijf andere Nederlanders, waaronder een begeleider, en ruim 40 jongeren uit o.a. Turkije, Roemenië en Italië nam Lindsay een week deel aan een jongerenuitwisseling. Met z’n allen sliepen ze in bungalowhuisjes in Bant en namen ze deel aan uiteenlopende activiteiten.

Gezellig samen

 “Het is moeilijk voor mij om in een grote groep te zijn dus soms was het lastig met zo veel mensen om mij heen, maar het was vooral ook heel erg gezellig in Bant. We vertelden elkaar over onze cultuur, bijvoorbeeld tijdens de culturele avonden waarop we allemaal lekker eten hadden, zongen en dansen. Maar we gingen ook een dagje naar Giethoorn, waar we gingen varen met een punter en samen aten.”

De volgende stap

 “Dit was de eerste keer dat ik in contact kwam met jongeren uit het buitenland en ook de eerste keer dat ik dacht dat ik zelf ook wel voor langere tijd weg wilde. Ik vond het echt leuk en had al snel zoiets van, ik wil meer!”

Een jaar later is Lindsay vrijwilligerswerk gaan doen in Roemenië, waarover ze ons ook heeft verteld. Lees dat verhaal ook op onze website.