#DiscoverEU is weer in aantocht! Althans, de Europese Commissie heeft aangekondigd dat, wanneer de omstandigheden in Europa het toelaten, er in oktober 2021 een nieuwe ronde wordt georganiseerd. 

#DiscoverEU en COVID-19

#DiscoverEU is een initiatief van de Europese Commissie, waarbij 18-jarige Europeanen kans maken om een reis vergoed te krijgen waarin zij per trein ons continent ontdekken. Vanwege de gevolgen van COVID-19 was de laatste aanmeldronde in november 2019.

De Europees Commissie mikt erop om in oktober 2021 een nieuwe aanmeldronde te organiseren, als de situatie het tegen die mogelijk maakt. Tijdens die aanmeldronde worden er 60.000 reispassen beschikbaar gesteld. Dat zijn er drie keer zoveel als normaal gesproken, naar alle waarschijnlijkheid zodat niet alleen jongeren die 18 jaar zijn in 2021, maar ook die 18 waren in 2020 (en dus geen kans hadden zich aan te melden voor #DiscoverEU) dit keer wel mee kunnen doen. Op deze pagina van de Europese Commissie vind je updates rondom #DiscoverEU.

Heb jij een reispas gewonnen in november 2019?

Maak je geen zorgen wanneer jij in november 2019, tijdens de laatste ronde van #DiscoverEU, een reispas hebt gewonnen, maar die vanwege COVID-19 niet hebt gebruikt. De Europese Commissie heeft de periode dat jij mag reizen verlengd tot 31 augustus 2021. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.