Ontdek welke onvergetelijke ervaring bij jou past!

Doe de test

Test welk avontuur bij jou past!

Europa heeft ontelbaar veel mogelijkheden om een onvergetelijke ervaring aan te gaan. Spreek jij vloeiend Spaans na een taalcursus, help jij kinderen in Kroatië of begin je met een heel ander avontuur? Met deze test kom je erachter welke drie evaringen het beste bij jou passen. Zo wordt het kiezen wat makkelijker!

0%

Waar moet jouw onvergetelijke avontuur plaatsvinden?

Nederland
Madrid

Anderen omschrijven jou als…

Aan je cv bouwen
Sociaal en wereldverbeterend

Hoe werk je het liefst?

Groepswerk
Zelfstandig werken

Wat is voor jou belangrijk?

Vrijwilligerswerk in het buitenland
Stem laten horen
Culturen leren kennen
Cv

Hoe wil je aan de slag?

Bestaand programma
Zelf bedenken

Welke onvergetelijke ervaring past bij jou?
Vrijwilligerswerk
Wil jij het verschil maken voor een ander en zelf kiezen op welke manier je dat doet? Kijk dan eens naar de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk in het buitenland. Van dansles geven en kinderen begeleiden tot huizen restaureren en lokale boeren helpen: er zit altijd wel iets voor je bij. Lees hier meer over vrijwilligerswerk in het buitenland.

Wat ook bij jou past:
Een Solidariteitsproject. Heb je zelf een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander, de maatschappij of jouw community? Bij dit project krijg je geld om je idee waar te maken. Of kijk eens naar (vakantie)werk in het buitenland. Zo doe je waardevolle werkervaring op én krijg je salaris. Ben je (bijna) 18? Dan kun je ook meedoen aan DiscoverEU. Hiermee maak je twee keer paar jaar kans op een gratis treinticket om door Europa te reizen en nieuwe landen te ontdekken.
Solidariteitsproject
Heb je zelf een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander, de maatschappij of jouw community? Start dan een Solidariteitsproject en krijg geld om jouw idee tot realiteit te maken. Hier leggen we uit hoe een Solidariteitsproject werkt. Wat ook bij jou past:
Een Jongerenparticipatieproject. Bij deze lokale of (inter)nationale activiteiten praat je mee over zaken die jij belangrijk vindt en wordt er echt iets met je stem gedaan. Of kijk eens naar vrijwilligerswerk in het buitenland. Maak het verschil voor een lokale community en doe waardevolle ervaring op!
Jongerenparticipatieproject
Jongerenparticipatieprojecten zijn lokale, nationale of internationale (buitenschoolse) activiteiten waarbij je als jongere je mening vormt en meepraat over zaken die jíj belangrijk vindt. Je bent van begin tot eind betrokken bij het project en na afloop wordt er écht iets met jouw stem gedaan. Klinkt goed? Lees hier meer over Jongerenparticipatieprojecten. Bij deze lokale of (inter)nationale activiteiten praat je mee over zaken die jij belangrijk vindt en wordt er echt iets met je stem gedaan.

Wat ook bij jou past:
Een Solidariteitsproject. Heb je zelf een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander, de maatschappij of het jouw community? Bij dit project krijg je geld om je idee waar te maken. Een jongerenuitwisseling naar het buitenland.. Terwijl jij met een groep jongeren naar het buitenland gaat, komt er een groep jongeren uit een ander land naar Nederland. Zo neem je een kijkje in elkaars cultuur.
Studie of stage in het buitenland
Volg een deel van je studie in het buitenland of ga als stagiair(e) aan de slag bij een bedrijf in Europa. Voor elk niveau (middelbare school, mbo, hbo en wo) zijn er enorm veel mogelijkheden! Hier ontdek je meer over studeren en stage lopen in het buitenland.

Wat ook bij jou past:
Een jongerenuitwisseling naar het buitenland.. Terwijl jij met een groep jongeren naar het buitenland gaat, komt er een groep jongeren uit een ander land naar Nederland. Zo neem je een kijkje in elkaars cultuur. Of kijk eens naar een taalcursus. Leer een taal terwijl je het land en de cultuur zelf ontdekt! Kies zelf hoe lang je cursus duurt en of je privé- of groepslessen wilt volgen. Ben je (bijna) 18? Dan kun je ook meedoen aan DiscoverEU. Hiermee maak je twee keer paar jaar kans op een gratis treinticket om door Europa te reizen en nieuwe landen te ontdekken.
Vakantiewerk
Ontdek hoe het is om in het buitenland te werken en doe waardevolle werkervaring op met (vakantie)werk in het buitenland. Overal in Europa zijn banen te vinden waarmee je geld kunt (bij)verdienen, voor zowel kortere als langere tijd. Bekijk hier de mogelijkheden voor(vakantie)werk in het buitenland

Wat ook bij jou past:
Vrijwilligerswerk in het buitenland. Maak het verschil voor een lokale community en doe waardevolle ervaring op! Of kijk eens naar een taalcursus. Leer een taal terwijl je het land en de cultuur zelf ontdekt! Kies zelf hoe lang je cursus duurt en of je privé- of groepslessen wilt volgen. Ben je (bijna) 18? Dan kun je ook meedoen aan DiscoverEU. Hiermee maak je twee keer paar jaar kans op een gratis treinticket om door Europa te reizen en nieuwe landen te ontdekken.
Taalcursus
Duik in een taal én de cultuur van het land zelf met een taalcursus in het buitenland. Je kiest helemaal zelf hoe jouw cursus eruit komt te zien: hoe lang hij gaat duren, of je privé- of groepslessen volgt en zelfs of je accommodatie nodig hebt of zelf een tijdelijk thuis regelt. Ontdek hier jouw mogelijkheden voor een taalcursus in het buitenland.

Wat ook bij jou past:
Studeren of stage lopen in het buitenland. Volg (een deel van) je studie in een ander land of doe ervaring op tijdens een stage bij een bedrijf. Dit kan op elk niveau! Of kijk eens naar (vakantie)werk in het buitenland. Zo doe je waardevolle werkervaring op én krijg je salaris. Ben je (bijna) 18? Dan kun je ook meedoen aan DiscoverEU. Hiermee maak je twee keer paar jaar kans op een gratis treinticket om door Europa te reizen en nieuwe landen te ontdekken.
Jongerenuitwisseling
Een jongerenuitwisseling is een uitwisseling tussen een groep jongeren uit het ene land, met een groep jongeren uit een ander land of uit een andere cultuur. Het is een veilige en fijne manier om een kijkje te nemen in het leven van iemand anders en ook is het een goede kennismaking met het ‘in het buitenland zijn’. Ben je benieuwd? Bekijk dan hier meer informatie over jongerenuitwisselingen naar het buitenland.

Wat ook bij jou past:
Studeren of stage lopen in het buitenland. Volg (een deel van) je studie in een ander land of doe ervaring op tijdens een stage bij een bedrijf. Dit kan op elk niveau! Of kijk eens naar vrijwilligerswerk in het buitenland. Maak het verschil voor een lokale community en doe waardevolle ervaring op! Ben je (bijna) 18? Dan kun je ook meedoen aan DiscoverEU. Hiermee maak je twee keer paar jaar kans op een gratis treinticket om door Europa te reizen en nieuwe landen te ontdekken.

Wie gingen je voor?

Gelukkig! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Vele jongeren ging je al voor als het gaat om een buitenlandervaring. Wil je weten wat zij hebben gedaan en hoe het hun afging? Je leest de verhalen hier!
JongerenuitwisselingNederland
9 december 2020

Stapje voor stapje naar het buitenland

"Nu had ik echt zoiets van, ik wil meer!" Jongerenuitwisseling in Bant, Flevoland Omdat Lindsay een licht verstandelijke beperking heeft kon haar droom om naar het buitenland te gaan niet in één…
SpanjeTaalcursus
10 november 2020

Twee weken in Sevilla

'Ik leerde de taal écht spreken, niet de taal die in de boeken staat' Taalcursus in Sevilla Het was niet de eerste keer dat Merel in haar eentje op taalcursus ging, dus…
SpanjeTaalcursus
10 november 2020

Spaans leren in Salamanca

'Ik bouwde in no time een hechte band op' Taalcursus in Spanje Gemma plande een reis naar Peru en deed daarom een taalcursus in Spanje. Lesgeven in Peru "Als docent aardrijkskunde droom…
Go Europe contact

Volg ons op Instagram

VOLG ONS OP INSTAGRAM  , ONTVANG ALLE UPDATES    OF STEL EEN VRAAG  .