Skip to main content

‘Ik bouwde in no time een hechte band op’

Taalcursus in Spanje

Gemma plande een reis naar Peru en deed daarom een taalcursus in Spanje.

Lesgeven in Peru

“Als docent aardrijkskunde droom ik ervan om door te reizen mijn horizon te verbreden, door me te verdiepen in de levenswijze van andere landen en culturen. Onderwijs is mijn vakgebied en daarom is lesgeven in het buitenland een voor de hand liggende keuze.

Zuid-Amerika is een continent dat mijn hart altijd sneller heeft doen kloppen. Na een eerdere reis naar Suriname was het nu tijd voor Peru. Een grote droom kwam uit!

Ik heb deelgenomen aan het project Werelddocent (stichting Edukans), een project waarbij er door middel van cursussen en nascholing een samenwerking tot stand komt tussen Peruaanse en Nederlandse docenten.”

Spaans in Salamanca

“Aan dit project kan je natuurlijk niet deelnemen zonder enige kennis van de Spaanse taal. Dus toen ik eraan dacht om mij op te geven voor deze expeditie, ging ik aan de slag. Ik begon Spaans te leren door zelfstudie; eerst maar even afwachten of dit voor mij überhaupt haalbaar was! Ik beleefde er zo veel plezier aan dat ik besloot om in de zomer een taalcursus te gaan doen in Salamanca; dit was bij de taalschool Dile.

Die zomer heb ik prachtige weken beleefd in Salamanca. Een taalcursus volgen in het buitenland is wat mij betreft een onvergetelijke ervaring. Je ontmoet en studeert met mensen uit verschillende landen en continenten en bouwt in no time een heel hechte band op. De docenten van mijn taalschool waren ook werkelijk top. Ze lieten duidelijk blijken dat ze iets van je verwachtten, maar tegelijkertijd waren ze ook realistisch en lieten ze de verantwoordelijkheid echt bij de student zelf.

Daarnaast is Salamanca een prachtige stad en uitermate geschikt om te studeren. Omdat ik daarna een beurs kreeg aangeboden van mijn taalschool, zat ik er in de voorjaarsvakantie van 2014 weer. Opnieuw een geweldige ervaring! Ondertussen studeerde ik in Nederland verder aan het Instituto Martina in Bergen. Door mijn ervaringen in het land zelf is mijn Spaans met grote sprongen vooruitgegaan en kon ik ook daadwerkelijk op niveau deelnemen aan het project in Peru.”