Geweldig nieuws! 12 tot 26 oktober gaat een nieuwe ronde van #DiscoverEU, het initiatief van de Europese Commissie waarbij 18-, 19- en 20-jarigen uit heel Europa kans maken op treintickets om Europa te ontdekken, van start.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR #DISCOVEREU.

Vanwege de gevolgen van de wereldwijde coronacrisis is er in 2020 geen aanmeldronde geweest, en is ook die van het voorjaar van 2021 vervallen. De Europese Commissie heeft echter bevestigd dat er een nieuwe aanmeldronde van start gaat. Als je dan een ticket wint, kun je vanaf maart 2022 vertrekken op #DiscoverEU.

Hoe gaat de aanmeldronde eruitzien?

Omdat er in 2020 geen #DiscoverEU-reispassen uitgedeeld zijn, wordt deze ronde extra groot! Deze aanvraagronde loopt van dinsdag 12 oktober 2021, 12.00 uur, tot dinsdag 26 oktober 2021, 12.00 uur. Op deze pagina van de Europese Commissie verschijnt een knop “Nu aanvragen”. Je komt in aanmerking voor een reispas wanneer je:

  • ten vroegste op 1 juli 2001 en ten laatste op 31 december 2003 geboren bent;
  • de nationaliteit van een van de EU-landen hebt op het moment dat de uitslag van de selectie bekendgemaakt wordt;
  • je ID-kaartnummer of paspoortnummer invult in het aanvraagformulier;
  • deelneemt aan de quiz (tenzij je een aanvraag indient als groepslid).

Word jij geselecteerd, dan kun je tussen 1 maart 2022 en 28 februari 2023 minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan.

Let op: als je een handicap of gezondheidsprobleem hebt waardoor reizen lastig is, kun je worden geholpen om toch aan #DiscoverEU deel te nemen. Lees de FAQ voor meer informatie.

Op deze pagina van de Europese Commissie vind je de laatste officiële updates rondom #DiscoverEU.

Heb jij een reispas gewonnen in november 2019?

Geen zorgen als je een #DiscoverEU-reispas won, maar die in 2020 niet hebt kunnen gebruiken. De periode dat jij mag reizen is verlengd tot 30 september 2022. Hier vind je meer informatie.

Waarom zou je meedoen aan #DiscoverEU?

Met een gratis reispas van #DiscoverEU maak je kennis met de verscheidenheid, de culturele rijkdom en de geschiedenis van Europa, kom je in contact met mensen uit heel Europa en leer je uiteindelijk jezelf beter kennen. Ook ontwikkel je jezelf op gebieden waar je in de toekomst echt wat aan hebt, zoals meer onafhankelijkheid en meer zelfvertrouwen. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk. Deze trein mag je dus niet missen!