Goed nieuws! #DiscoverEU, het initiatief van de Europese Commissie waarbij 18-jarigen uit heel Europa kans maken op treintickets om Europa te ontdekken, is weer in aantocht! Mits de omstandigheden in Europa het toelaten, wordt er van 12 tot 26 oktober een nieuwe ronde georganiseerd. 

Vanwege de gevolgen van de wereldwijde coronacrisis is er in 2020 geen aanmeldronde geweest, en vervalt ook die van het voorjaar van 2021. De Europese Commissie heeft echter bevestigd erop te mikken om in oktober 2021 een nieuwe aanmeldronde te organiseren, als de omstandigheden dit toelaten. Als je dan een ticket wint, kun je vanaf maart 2022 vertrekken op #DiscoverEU.

Hoe gaat die volgende aanmeldronde eruitzien?

Omdat er in 2020 geen #DiscoverEU-tickets uitgedeeld zijn, wordt deze ronde extra groot! Daarom zijn er:

  • 60.000 reispassen beschikbaar gesteld (voor heel Europa), wat er drie keer zo veel zijn als in andere rondes. Extra veel kans om er een te winnen dus!
  • ook jongeren die in 2020 18 zijn geworden, die nog geen kans hebben gekregen om een ticket te winnen, kunnen hoogstwaarschijnlijk deelnemen.
  • De ronde vindt plaats van 12 tot 26 oktober. In deze periode kunnen 18-jarigen zich aanmelden om een ticket te winnen.

Zodra er meer bekend of bevestigd is delen we dat natuurlijk meteen! Op deze pagina van de Europese Commissie vind je de laatste officiële updates rondom #DiscoverEU.

Heb jij een reispas gewonnen in november 2019?

Geen zorgen als je een #DiscoverEU-ticket won, maar die in 2020 niet hebt kunnen gebruiken. De periode dat jij mag reizen is verlengd tot 31 augustus 2022. Hier vind je meer informatie.