Studie en stage in het buitenland

Studeren of een stage lopen in het buitenland is erg populair. En dat is ook niet gek: het is een onvergetelijke ervaring. Je hebt enorm veel mogelijkheden om een deel van je studie in een ander land binnen Europa te volgen. Welke optie past bij jou?

Middelbare school in het buitenland

Zit je nog op de middelbare school, maar wil je toch graag studeren in het buitenland? Ook dat is mogelijk! Check de links voor organisaties waarmee je een deel van je middelbare school in een ander land kunt doen.

Jongen in de collegezaal

Studeren en stage in het buitenland voor mbo

Als mbo-student kun je met subsidie van Erasmus+ een tijdje studeren of stage lopen in het buitenland bij een partnerinstelling in het middelbaar beroepsonderwijs. Dit kan zelfs tot één jaar na je afstuderen, bijvoorbeeld als je eerst praktijkervaring op wil doen.

  • Als je nog studeert kun je een Erasmus-beurs aanvragen via je school. Je decaan/studiebegeleider kan je hierbij helpen. Misschien heeft je school wel een speciale contactpersoon voor internationalisering; dan kan je ook bij hem of haar terecht.
  • Ben je klaar met je studie? Dan kan je oude onderwijsinstelling je helpen of je kunt direct contact opnemen met ⇱ CINOP.

Studeren en stage in het buitenland voor hbo/wo

Als student aan de hogeschool of universiteit kun je ook stage lopen in het buitenland of een poosje of zelfs alle jaren van je studie studeren in het buitenland. Ook hierbij kun je beroep doen op het Europese subsidieprogramma Erasmus+. De mogelijkheden wat betreft studeren in het buitenland kun je bespreken met het international office van jouw school.

Waarom zou je willen studeren of stage lopen in het buitenland?

Andere cultuur

Je leert veel over een andere cultuur en geschiedenis

Andere taal

Je maakt kennis met (en leert misschien wel) een andere taal

Woonervaring

Je ervaart hoe het is om in het buitenland te wonen

Nieuwe vrienden

Je maakt nieuwe (internationale) vrienden

Zelfvertrouwen

Het vergroot je zelfvertrouwen door de wijde wereld in te stappen

Voor je baan

Het staat goed op je cv en wie weet krijg je hiermee wel voorrang op die leuke baan!

Beurs ontvangen

De Nederlandse overheid heeft samenwerkingsverbanden afgesloten met een aantal landen, wat betekent dat je een beurs kunt ontvangen wanneer je gaat studeren in het buitenland of stage lopen in het buitenland.

Benieuwd naar wie je voor gingen? Lees dan onze ervaringsverhalen eens….

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email