Een jongerenuitwisseling in het buitenland

Wil jij een korte, maar intensieve kennismaking met jongeren uit een ander Europees land en hun cultuur? Een jongerenuitwisseling naar het buitenland is de ideale manier! Een internationale uitwisseling, bijvoorbeeld samen met je klas of sportclub, is is er alle soorten en maten.

Jongerenuitwisseling naar het buitenland

Neem met je uitwisseling in het buitenland een kijkje in een andere cultuur

Een jongerenuitwisseling is een uitwisseling tussen een groep jongeren uit het ene land, met een groep jongeren uit een ander land of uit een andere cultuur. Het is een veilige en fijne manier om een kijkje te nemen in het leven van iemand anders en ook is het een goede kennismaking met het ‘in het buitenland zijn’.

Nadat je op uitwisseling bent geweest, ervaar je wat de verschillen en gelijkenissen zijn tussen je eigen cultuur en die van een ander land. Je zult zien dat je anderen een stuk beter begrijpt!

Een uitwisseling met je klas is bedoeld voor het basis- en voortgezet onderwijs en wordt meestal vanuit je (middelbare) school georganiseerd. Lijkt dit je leuk? Geef het dan aan bij je docenten! Een uitwisseling met een groep kun je ook zelf organiseren met bijvoorbeeld je sportvereniging, je koor of de scouting. Een jongerenuitwisseling kun je organiseren op je eigen manier. Zo overleg je zelf hoe lang de uitwisseling duurt en waar de groep verblijft. Je kunt bijvoorbeeld bij gastgezinnen logeren of op een bungalowpark overnachten. Ook is er veel vrijheid in welke (culturele) activiteiten je overdag onderneemt. Eén ding staat vast: het is een onvergetelijke ervaring! Hier lees je meer over hoe je een uitwisseling naar het buitenland aanpakt.

Vrienden op vakantie in Frankrijk

Waarom zou je een jongerenuitwisseling naar het buitenland willen doen?

Andere cultuur

Je leert veel over een andere cultuur en geschiedenis

Andere taal

Je maakt kennis met (en leert misschien wel) een andere taal

Buitenlandervaring

Je leert hoe het is om naar school, de sportclub etc. te gaan in een ander land

Vrienden

Je maakt nieuwe (internationale) vrienden

Video

Regel je jongerenuitwisseling in het buitenland via Erasmus+

Bij een jongerenuitwisseling leren jongeren tussen de 13 en 30 jaar uit verschillende Europese landen elkaar en elkaars achtergrond en cultuur kennen. Jongeren leren van elkaar en doen nieuwe vaardigheden op.

Enthousiast geworden? Wat nu?

Benieuwd naar wie je voor gingen? Lees dan onze ervaringsverhalen eens….

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email