Waar moet ik zijn voor uitwisselingen in het buitenland?

Erasmus+ Jeugd

Bij Erasmus+ Jeugd kun je terecht voor subsidie en ondersteuning voor Europese projecten voor jongeren. Er is bijvoorbeeld subsidie beschikbaar voor internationale uitwisselingsprojecten tussen jongeren.

>

PLOTEUS

Informatiewebsite voor studeren en uitwisselingen in Europa. Je kunt zoeken op land.

>

Organisaties

AFS

AFS is een non-profitorganisatie die wereldwijd internationale projecten organiseert voor jongeren, zoals internationale uitwisselingen.

>

Education First (EF)

Ook via EF kun je op uitwisseling naar het buitenland.

>

Raad van Europa (RvE)

De RvE organiseert veel activiteiten zoals trainingen en uitwisselingen en informeert verder over subsidies, beleid en informatiediensten.

>

CISV

CISV organiseert vakantiekampen en activiteiten voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar, zowel binnen als buiten Europa.

>

European Youth Forum

Een platform van bijna honderd nationale jeugdraden en internationale jongerenorganisaties. Op de website vind je o.a. activiteiten waaraan je deel kunt nemen.

>

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

Een zendorganisatie voor jonge vrijwilligers naar Europa en ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld via het European Solidarity Corps. Daarnaast organiseert SIW ook internationale uitwisselingen.

>

Code-X International

Een zendorganisatie voor vrijwilligersprojecten via het European Solidarity Corps en binnen het programma Erasmus+ actief als organisator van uitwisselingsprojecten voor jongeren.

>

NJR

De NJR vertegenwoordigt jongeren internationaal, bijvoorbeeld bij de VN en de EU, en zendt jongeren naar internationale conferenties en activiteiten. Ook organiseren ze zelf veel projecten.

>

Youth for Understanding (YFU)

Een non-profitorganisatie die uitwisselingsprogramma’s biedt aan jongeren van 15 tot 23 jaar. Je woont tijdens je verblijf in een gastgezin, leert een vreemde taal spreken én dompelt je onder in de cultuur van het land.

>

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email