Je eigen Solidariteitsproject organiseren

Heb jij ook een tof idee waarmee je iets goeds doet voor een ander, de maatschappij of het klimaat? Start dan een Solidariteitsproject en krijg geld om jouw idee tot realiteit te maken! Workshops organiseren voor jongeren, digitale vaardigheden bijbrengen aan ouderen of de wijk opfleuren met street art… Bijna alles is mogelijk!

Solidariteitsproject in eigen land

Organiseer je eigen vrijwilligerswerk

Je kunt met een groep van vijf jongeren (18-30 jaar) subsidie aanvragen voor een Solidariteitsproject. Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangen jullie geld om de plannen uit te voeren. Een Solidariteitsproject kan twee tot twaalf maanden duren en je doet niet alleen iets goed voor anderen – het brengt je zelf ook veel.

Studenten verft een bankje

Waarom zou je een Solidariteitsproject willen organiseren?

Jij maakt het verschil

Jouw plannen betekenen iets voor een ander

Eigen plan

Je bedenkt en onderneemt een project wat jíj leuk vindt

Werkervaring

Je leert allerlei nieuwe vaardigheden en het staat goed op je cv

Nieuwe vrienden

Je leert anderen met en voor wie je werkt beter kennen

Jongen in rolstoel geeft high-five

Zo zet jij je eigen Solidariteitsproject op

Je bedenkt met een groep van minimaal vijf jongeren (18-30 jaar) een Solidariteitsproject dat bij jullie past. Er zijn ieder jaar drie momenten waarop je jouw subsidieaanvraag kunt indienen. Dat doe je bij het subsidieprogramma European Solidarity Corps. Tot drie weken vóór zo’n deadline kun je feedback op jouw subsidieaanvraag ontvangen. Vervolgens leveren jullie een definitieve subsidieaanvraag in en wordt het beoordeeld. Goedgekeurd? Gefeliciteerd! Jullie krijgen subsidie om het plan uit te voeren en worden uitgenodigd voor een kick-off meeting. En dan kunnen jullie écht aan de slag!

De deadlines in 2022 zijn op 23 februari, 4 mei en 4 oktober.

Op de ⇱ website van het European Solidarity Corps vind je meer informatie over Solidariteitsprojecten. Je vindt er o.a. de mogelijkheid om Irja van het European Solidarity Corps te appen met al je vragen en ziet in de agenda wanneer de (online) informatiebijeenkomsten zijn. Ook kun je er de inspiratieverhalen lezen van jongeren die jullie voorgingen.

Heb jij je route al bepaald? Check dan ook nog even al onze handige links.

Benieuwd naar wie je voor gingen? Lees dan onze ervaringsverhalen eens….

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email