Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een droom voor veel jongeren. Je leert er ontzettend veel van, krijgt de kans om in het buitenland te wonen en krijgt er veel voldoening van. En wist jij dat het ook bijna helemaal gratis kan?

Het is voor veel jongeren een droom om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Dat is niet vreemd. Het is niet alleen een ontzettend toffe ervaring, maar je leert ook enorm veel én met de vele mogelijkheden die er zijn is er voor bijna iedereen een geschikte optie. Zo kun je voor langere of kortere tijd weg, kun je zelfs bijna gratis vrijwilligerswerk in het buitenland doen via het European Solidarity Corps en zijn er enorm veel verschillende projecten. Denk aan werken met kinderen, ouderen of mensen met een beperking, maar ook werken in een theater, op het land van een boer of in een bouwproject. En ga zo maar door!

Zelfs als je nog geen 18 bent, kun je vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Dan heb je wel toestemming van je ouders nodig en gaat er begeleiding met je mee.

Waarom zou je vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen?

Andere cultuur

Je leert veel over een andere cultuur

Andere taal

Je maakt kennis met (en leert misschien wel) een andere taal

Werkervaring

Je ervaart hoe het is om in het buitenland te werken en werkt aan je CV

Nieuwe vrienden

Je maakt nieuwe (internationale) vrienden

Zelfvertrouwen

Het vergroot je zelfvertrouwen door de wijde wereld in te stappen

Jij bent de hulp

Je helpt de samenleving en maakt een verschil

Bijna gratis vrijwilligerswerk in het buitenland door European Solidarity Corps

 

Als je tussen de 18 en 30 jaar bent kun je in Europa bijna gratis aan de slag bij verschillende vrijwilligersprojecten via het European Solidarity Corps. Dit is een manier waarop je, met subsidie van de Europese Commissie, voor 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in het buitenland kunt doen. ⇱ Hier lees je er meer over.

Wij organiseren regelmatig informatie-avonden waarin we je alles vertellen over vrijwilligerswerk in Europa en het European Solidarity Corps. Hou onze agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende bijeenkomst.

Universiteit van Cambridge

Enthousiast geworden? Wat nu?

Benieuwd naar wie je voor gingen? Lees dan onze ervaringsverhalen eens….

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram, ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief  OF STEL EEN VRAAG  Email.

VOLG ONS OP INSTAGRAM  Instagram

ONTVANG ALLE UPDATES  Nieuwsbrief

OF STEL EEN VRAAG  Email