Skip to main content

Wil jij deze zomer vakantiewerk doen in het buitenland? Of wil je binnenkort misschien voor langere tijd wonen en werken in een ander land om internationaal carrière te maken? Om welke reden je ook gaat werken in het buitenland, naast dat je er geld mee verdient is één ding zeker: het staat goed op je cv en het zorgt ervoor dat jouw carrière een boost krijgt. Waarom? Dat lees je hieronder!

Waarom is (vakantie)werk goed voor je cv en carrière?

1. Je leert veel over een andere (werk)cultuur

Naast dat je veel leert over bijvoorbeeld het eten, de muziek en de tradities van een land, maak je kennis met een andere manier van werken. Van de manier waarop vergaderingen worden geleid tot de omgang met collega’s, je doet nieuwe inzichten op die je in Nederland waarschijnlijk niet zou ervaren. Deze kennis is goud waard, zeker in onze wereld waarin we steeds meer met elkaar verbonden zijn. Hoe handig is het dan voor een internationaal bedrijf als jij een andere cultuur goed kent!

2. Je maakt kennis met een andere taal

Een andere taal leren

De Nederlandse taal kennen ze vrijwel nergens, dus je leert sowieso een andere taal. Of dit nu Engels is of de taal van het land waarin je gaat wonen, je taalvaardigheid verbetert! Je kunt ervoor kiezen om naast je werk in het buitenland een taalcursus te volgen om je opgedane kennis meteen toe te passen in je werk óf je leert de taal door gewoon te doen. Een vreemde taal spreken is een waardevolle skill die je cv aantrekkelijker maakt voor toekomstige werkgevers.

3. Je wordt zelfstandiger

Ver weg van huis en familie moet je op je eigen benen staan. Dit dwingt je om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je eigen leven. Je leert omgaan met onverwachte situaties, je eigen problemen op te lossen en creatieve oplossingen te vinden. Deze ervaringen maken je tot een zelfverzekerde professional.

4. Je ontwikkelt jezelf enorm snel

zelfontwikkeling

Werken in het buitenland is een uitdaging die je uit je comfortzone haalt. Je bent constant bezig met nieuwe situaties en mensen. Door deze constante uitdagingen leer je snel nieuwe vaardigheden en word je flexibeler. Deze persoonlijke groei is een belangrijk voordeel dat je op je cv kunt zetten.

5. Je doet nieuwe werkervaring op

Dit is misschien een logische, maar wel heel belangrijk. Je kunt in het buitenland werken in een sector die je in in Nederland bijvoorbeeld niet zou kunnen ervaren. Je kunt ervaring opdoen in een internationale omgeving, wat je cv extra aantrekkelijk maakt. Bovendien kan deze ervaring je helpen bij het kiezen van je toekomstige carrièrepad.

6. Je maakt nieuwe (internationale) vrienden en connecties

nieuwe vrienden maken

Tijdens je tijd in het buitenland ontmoet je nieuwe mensen en maak je nieuwe vrienden. Deze connecties kunnen later van pas komen, bijvoorbeeld bij het vinden van een nieuwe baan of bij het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk en handig om vrienden in het buitenland te hebben om hen nog eens op te zoeken. 😉

7. Je vergroot je kansen voor de toekomst

Werkervaring (ook tijdelijk) bereidt je goed voor op de arbeidsmarkt. Je leert professioneler te werken, omgaan met verschillende bedrijfsculturen en je ontwikkelt waardevolle vaardigheden die je later in je carrière goed kunt gebruiken. Werkervaring in het buitenland laat zien dat je flexibel en leergierig bent. Dit zijn belangrijke eigenschappen die werkgevers zoeken. Daarnaast kan het ook een springplank zijn naar jouw droombaan! Doe je het goed tijdens je (vakantie)baan? Dan is de kans groot dat je een vaste job aangeboden krijgt of dat het deuren opent naar internationale carrièremogelijkheden bij andere organisaties.

Op zoek naar (vakantie)werk in Europa?

Naast dat het goed is voor je cv en carrière, is (vakantie)werk in het buitenland natuurlijk ook gewoon superleuk! In je vrije tijd kun je op pad gaan en genieten van jouw nieuwe omgeving met nieuwe vrienden. Enthousiast geworden? Bekijk hier hoe je op zoek gaat naar (vakantie)werk.

Heb je nog vragen? Geen zorgen! WhatsApp, mail, DM of bel ons en we helpen je graag verder op weg.