EuroPeers Nederland

EuroPeers zijn jongeren die met Erasmus+ Jeugd of het European Solidarity Corps naar het buitenland zijn geweest, bijvoorbeeld op jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk.

Terug in Nederland vinden zij het leuk om betrokken te blijven, o.a. door het programma te promoten en meer naamsbekendheid te geven. EuroPeers gaan met GO Europe/Eurodesk Nederland en het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd & European Solidarity Corps mee naar beurzen en scholen, geven presentaties en organiseren ook zelf activiteiten, zoals bijvoorbeeld een picknick of voetbaltoernooi. EuroPeer ben je vrijwillig, maar reiskosten kunnen over het algemeen worden vergoed en natuurlijk helpen we je waar we kunnen met (promotie)materiaal.

EuroPeers is een internationaal netwerk, gestart in Duitsland. Vandaag de dag zijn er EuroPeers actief in meer dan 15 landen en hoewel de meeste activiteiten op nationaal niveau plaatsvinden, is het ook mogelijk om deel te nemen aan internationale trainingen speciaal voor EuroPeers. Klik hier voor de internationale Facebook-pagina.

In Nederland hebben we zo’n 20 actieve EuroPeers, waarmee we elke 3-4 maanden bij elkaar komen.

Ook weten hoe je een EuroPeer wordt?

Stuur een mailtje naar Marlou en laat weten dat je interesse hebt!

VOLG ONS VIA SOCIAL MEDIA OF STEL EEN VRAAG: