Skip to main content

Charmante kerken tot de nieuwste modecollecties, muziek die je niet mag missen en spannende volksverhalen: Europa barst van de cultuur! Er is zo veel te zien, dat het het soms lastig kiezen is. Om je een handje te helpen, zijn er de DiscoverEU Culture Routes: collecties Europese plekken voor filmgekken, fashionistas, kunstliefhebbers en nog veel meer.

Themaroutes: inspiratie voor iedere reiziger

Van de gezellige straatjes van Guimarães (Portugal) tot de geschiedenis in Eskişehir (Turkije), en van de mooie landschappen in Stavanger (Noorwegen) tot de kleinste hoofdstad van de Europese Unie Valletta (Malta): de geselecteerde routes nemen je mee langs de verschillende culturen. GO Europe checkte vast een aantal Culture Routes voor je.

1. The Music Route

Scandinavische jongeren maken muziek


Route:
Stavanger – Gothenburg – Norrköping – Roskilde – Aarhus – Hamburg – Leipzig
Waarom deze route: Scandinavische songwriters zijn de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld aan het veroveren. Gooi Spotify aan en laat je gaan van de Culturele Hoofdstad van 2008 (Stavanger) naar Leipzig, de stad van Wagner en Bach.

2. Flavours of the Islands

Tafel met eten bij de kust
Route: Reykjavik – Cork – Valletta – Paphos
Waarom hierheen: Deze route is voor de eilandhopper met smaak. Elk van deze eilanden heeft een authentieke keuken. Ontbijt op IJsland met gefermenteerde haai, lunch op de iconische voedselmarkt van Cork en dineer met hobz biz-zejt een traditioneel Maltees gerecht dat je kunt vertalen naar “brood met tonijn en tomatenpuree”.

3. The History Route

Foto van brug in Leiden
Route: Leiden – Maastricht – Bonn – Esch-sur-Alzette – Schengen – Strasbourg – Bonn
Waarom hierheen: Ons eigen kikkerlandje mag maar liefst twee steden afvaardigen aan The History Route. Leiden vanwege de vele ontdekkingen (oerknal, melkweg) die zijn gedaan in de stad met de oudste universiteit van Nederland en Maastricht, omdat hier in 1992 de Euro werd geboren. Ook de andere steden uit dit rijtje hebben sterke historische banden met de EU. Weet jij welke?

Benieuwd naar de andere routes? Ga naar The DiscoverEU Culture Route, vink jouw thema (bijv. design, geschiedenis, muziek of architectuur) en laat je inspireren voor jouw buitenlandavontuur! Wil je voor langere tijd op een plek zijn in plaats van op doorreis. Kijk dan eens naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld een taalcursus en leer de stad en cultuur écht goed door te leren spreken als een local.