Skip to main content

Welke mogelijkheden in het buitenland zijn er voor jou?

De Eurodesk Opportunity Finder is een online tool die je helpt om allerlei kansen te vinden die beschikbaar zijn voor jongeren in Europa.

Het platform is ontworpen om het voor jou gemakkelijker te maken om deel te nemen aan Europese programma’s als Erasmus+, het European Solidarity Corps en DiscoverEU. Of je nu op zoek bent naar een kans om te studeren in het buitenland, professionele ervaring op te doen, of om vrijwilligerswerk te doen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, de Eurodesk Opportunity Finder kan je helpen bij het vinden van de mogelijkheid die bij jou past.

Op de foto zie je drie jonge vrouwen die op buitenlandavontuur zijn in Frankrijk.

Hoe gebruik je de Eurodesk Opportunity Finder?

Je hoeft je niet te registreren voor de Eurodesk Opportunity Finder en het is helemaal gratis.

  1. Ga naar de website van de Eurodesk Opportunity Finder;
  2. Filter via de zoekinterface, soort kans (bijvoorbeeld studie, vrijwilligerswerk, stages), en thema (zoals kunst en cultuur, onderwijs en training, sport);
  3. Voer de zoekwoorden in die voor jou van belang zijn;
  4. Klik op de zoekknop;
  5. De resultaten worden weergegeven op basis van je voorkeuren. Je kunt door de lijst met mogelijkheden bladeren en meer lezen over elk aanbod door op de titel of de ‘meer informatie’-link te klikken.
  6. Als je iets vindt dat je leuk lijkt, vind je in de beschrijving instructies over hoe je kunt solliciteren of meer informatie kunt krijgen.

Weet dat de Opportunity Finder regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe kansen, dus het is een goed idee om het af en toe te checken voor nieuwe updates.

Meer informatie & contact

Wil je meer weten over de (mogelijkheden op) de Eurodesk Opportunity Finder? Of gewoon iemand spreken over wat er allemaal mogelijk is? WhatsApp, mail, DM of bel ons en we helpen je graag verder op weg. Succes bij het vinden van jouw volgende avontuur!