Skip to main content

Op het moment van schrijven staat de kerstvakantie voor de deur. Buiten is het guur en koud. Maar stel je eens voor dat je op een geplaveid straatje in een Italiaanse stad staat, omringd door geluiden van opgewekte gesprekken, terwijl je met een ‘una pizza, per favore‘ je lunch bestelt én direct je huiswerk oefent. Klinkt dat je als muziek in de oren? GO Europe zet vijf ideale plekken om een nieuwe taal te leren voor je op een rijtje.

Taalcursus: nieuwe mensen en culturen leren kennen

Het leren van een nieuwe taal opent niet alleen de deuren naar de mensen die deze taal spreken, maar je leert hen en hun cultuur echt te begrijpen. Via een taalcursus leer je een nieuwe taal snel en op een leuke manier. Klik hier om meer te weten te komen over taalcursussen in het buitenland. Dit zijn vijf ideale bestemmingen voor een taalcursus:

1. Bologna, Italië

Straatjes Bologna


Heb jij altijd al eens Italiaans willen leren? Studentenstad Bologna is misschien wel dé plek om dit te doen, zeker als je van lekker eten houdt. Deze bruisende stad, vol herinneringen aan de middeleeuwen, staat bekend om haar keuken. De bekende pasta bolognese komt er bijvoorbeeld vandaan!

2. Edinburgh, Schotland

Edinburgh is al sinds 1437 de hoofdstad van Schotland, en dan ook doordrenkt van geschiedenis en omgeven door prachtige natuur. Het oude stadscentrum biedt een ideale omgeving om Engels te leren.  Met een een beetje geluk houd je er zelfs een charmant Schots accent aan over!

3. Valencia, Spanje

Foto van straat in Valencia
Hola ¿Que Tal? Ervaar de levendige Spaanse cultuur en leer Spaans in Valencia. De ‘sinaasappelstad’ staat bekend om haar moderne architectuur en groene parken, maar je vindt er ook prachtige stranden, moderne architectuur en een rijke geschiedenis. Al eens in Valencia geweest en wil je wat anders? Lees hier het verhaal van Merel over haar taalcursus in Sevilla.

4. Grenoble, Frankrijk

Foto van uitzicht over Grenoble

Grenoble, een stadje gelegen aan de voet van de Alpen, biedt een perfecte omgeving om Frans te leren en zo de cultuur beter te leren kennen, verbinding te maken tijdens een après-ski-gesprek en de rijke tradities te ervaren die zich laten zien in lokale feesten en festivals.

5. Bergen, Noorwegen

Foto van Bergen, Noorwegen

Een Scandinavische taal leren terwijl je wordt omgeven door fjorden? In het Noorse Bergen kan het! In deze een-na-grootste stad van Noorwegen vind je kleurrijke huizen, historische charme en een levendige kunstscene.

Hoe regel je dat, een taalcursus?

Wil je ook een stad en cultuur écht goed leren kennen door te spreken als een local? Op deze pagina vind je meer informatie over taalcursussen en tips waar je aan moet denken als je er een wilt regelen. Heb je na het lezen van de info nog vragen? Geen zorgen! WhatsApp, mail, DM of bel ons en we helpen je graag verder op weg.